Gıda Sınıfı Silikon Nedir?

Gıda Sınıfı Silikon Nedir?

Bilimsel olarak tanımlamamız gerekirse gıda sınıfı silikon; iskeletinde karbon yerine ardışık olarak dizilmiş silisyum ve oksijen atomları bulunan polimerlerin ortak adıdır. Az bilinen bir gerçektir fakat yer kabuğunun %28’i silisyum elementinden oluşmaktadır.

Daha genel bir tanımlamayla camın ham maddesi olan silis kumu (SİO2) kristalize edildiğinde cama dönüşürken, polimerize edildiğinde yani akışkan bırakıldığında gıda sınıfı silikon elde edilmektedir.

Silikon pek çok şekle sokulabilir; hafif ve esnektir. Kanserojen maddeler içermez. Yüksek sıcaklıklarda zararlı salınımlar yapmaz. Cam kadar sağlıklı olmasının yanı sıra kırılgan olmadığı için özellikle bebek ürünlerinde büyük bir kullanım kolaylığı sağlar.

Silikon, ısı farklılıklarının olduğu ortamlarda ve ağır çevre koşulları altında bile fiziki yapısını büyük ölçüde koruyabilir. Yani silikon ürünler kullanım talimatlarına uyulduğu sürece yıllarca güvenle kullanılabilirler. Bu nedenle uzun ömürlü ve ekonomiktirler. Aynı zamanda biyolojik olarak parçalanabildikleri için çevre dostu ve ekolojiktirler.

Bloga dön