Silikon Denince Aklınıza Ne Geliyor?

Silikon Denince Aklınıza Ne Geliyor?

Duşa kabinlerde kullanılan sızdırmazlık macunları mı? Silikon tabancaları mı? Yoksa otomotiv sanayinin koyu renkli kauçukları mı?

Ülkemizde silikon hakkında çok az şey biliniyor. Genellikle plastikle karıştırılıyor ve petrol türevi sanılıyor. Oysa gıda sınıfı silikon camın ham maddesi olan silis kumundan elde edilen, tamamen bio kaynaklı ve bio uyumlu bir maddedir. Bir diğer deyişle “camın yumuşak halidir” ve cam kadar sağlıklıdır. Vücut implantlarının, yapay organların, ameliyat ipliklerinin yapıldığı medikal sınıf silikonla birebir aynı özellikleri taşıyan gıda sınıfı silikon, bebek ürünlerinde ve gıda ile temas eden ürünlerde kullanılabilecek en sağlıklı ve güvenilir alternatiflerin başında gelir.

Gıda sınıfı %100 premium silikondan üretilerek Türkiye’de ve dünyanın 70’tan fazla ülkesinde satışa sunulan OiOi markalı ürünler, bebekleri için en sağlıklı alternatifi arayan ebeveynlerin tercihidir. Emzikten diş kaşıyıcıya, önlükten tabağa, kaşıktan pipete kadar pek çok ürünü Avrupa standartlarında üretiyor ve tüketicilerle buluşturuyoruz. En büyük önceliğimiz miniklerin sağlığını korurken annelerin hayatını kolaylaştırmak!

Türkiye’nin kendi kategorisinde karbon salınımı olmayan ortamda üretim yapan tek tesisinde üretilen OiOi ürünleri BPA, BPS, Lateks, Falatat ve Toksik maddeler içermez.  

 

Amerikan Pediatri Derneği Öneriyor

Amerikan Pediatri Derneği, ebeveynlere bebekleri için plastiğe alternatif ürünler tercih etmelerini öneriyor. Bu alternatiflerin başında da gıda sınıfı silikon geliyor. Çünkü gıda sınıfı silikon kanserojen maddeler içermiyor ve sıcak ile temas ettiğinde zararlı salınımlar yapmıyor.

Bloga dön